Перевага та досконалість у семантичному просторі особистості

Автор(и)

  • K. Fomenko

DOI:

https://doi.org/10.33989/2226-4078.2016.1.162559

Ключові слова:

губристична мотивація, прагнення до переваги, прагнення до досконалості, семантичний диференціал,

Анотація

У статті проаналізовано місце переваги та досконалості в семантичному просторі досліджуваних із різними формами губристичної мотивації. Розглянуто роль губристичної мотивації у формуванні уявлень особистості про успіх, перевагу та досконалість. Визначено, що особистість, орієнтована на досягнення досконалості, пов’язує досконалість з розвитком та самореалізацією, особистість, орієнтована на досягнення переваги, пов’язує перевагу з престижем, славою, кар’єрою та успіхом. Особистість з низькою губристичною мотивацією низько оцінює як перевагу, так і досконалість і об’єднує їх в одну семантичну групу.

Посилання

Serkin V. Metody psikhologii subektivnoi semantiki i psikhosemantiki: uchebnoe posobie dlia vuzov. M. : Izdatelstvo PChELA, 2008. 382 s.

Stankovskaia E. B. Struktura i tipy otnosheniia zhenshchiny k sebe v aspekte telesnosti : dis. ... kand. psikhol. nauk : spetc. 19.00.01. “Obshchaia psikhologiia, psikhologiia lichnosti, istoriia psikhologii”. Moskva, 2011. 231 s.

Fomenko K.I., Khomulenko T.B. Hubrystychna motyvatsiia v strukturi spriamovanosti osobystosti: vikovyi. h. : KhNPU im. H.S. Skovorody, 2012. 222 s.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ТА ПРИКЛАДНІ ДОСЛІДЖЕННЯ