ГОТОВНІСТЬ ОСОБИСТОСТІ ДО ОБРАННЯ ПРОФЕСІЇ І САМОРОЗВИТКУ В ЦАРИНІ ПСИХОЛОГІЇ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ

Автор(и)

  • N. Bunjak

DOI:

https://doi.org/10.33989/2226-4078.2022.1.252064

Ключові слова:

фаховий розвиток, навики спілкування

Анотація

У статті розглянуто результати аналізу перебігу фахового становлення особистості.

Автор зауважує, що обрання професії буде вдалим лише в тому випадку, коли особистість, яка зорієнтована на удосконалення, враховуватиме три фактори – свої бажання, свої можливості та нужди сфери управління людськими ресурсами в місцевості де вона проживає.

У цій роботі узагальнено теоретичні підходи до питання гармонічного розвитку особистості в поєднанні зі спеціальними теоретичними та прикладними навичками, які набувають у процесі здобуття кваліфікації в період початкового професійного розвитку та підвищення кваліфікації за рахунок виконання необхідних ролей та обов’язків.

Автор наголошує, що фахове становлення, крім необхідності відповідати вимогам визначеної діяльності, повинно розглядатись увзаємозалежності з вирішенням професійних завдань, що неспинно переобтяжуються та підштовхують до опанування новими  корисними, своєрідними та унікальними навиками.

Посилання

Buniak, N. A. (2017). Psykholohichna ekspertyza: navch. posib. [Psychological expertise]. Ternopil [in Ukrainian].

Bondarenko, A. F. (1993). Lichnostnoe i professional’noe samoopredelenie otechestvennogo psykchologa-praktyca [Personal and professional self-determination of the domestic practicing psychologist]. Moskovskij psihoterapevticheskij zhurnal, 1, 63-77 [ in Russian].

Maksimenko, S. D. (2006). Genezis sushhestvovanija lichnosti [Genesis of the existence of personality]. Kyiv: KMM [in Russian].

Korol’chuk, M. S. (Ed.). (2018). Psykcholohiy aprofesiinogo samovuznachennia osobystosti [Psychologyof professionalself-determination]. Kyiv: Kyiv torg. econ. un-t [in Ukrainian].

Panok, V. G., & Chepeleva N. V. (Eds.). (2006). Osnovu praktychnoi psykholohiyi [Foundations of practical psychology]. Kyiv: Lubid’ [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-27

Номер

Розділ

АКМЕОЛОГІЧНА КУЛЬТУРА ОСОБИСТОСТІ ЯК СУБ’ЄКТА ПРАЦІ ТА СПІЛКУВАННЯ