ПРОФЕСІЙНА САМОІДЕНТИЧНІСТЬ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Peretiatko, L.; Teslenko, M. (Психологія та особистість, 2022)
У статті проаналізовано теоретичні та емпіричні підходи до вивчення психологічних передумов розвитку професійної самоідентичності. Теоретично досліджені особливості розвитку мотиваційної сфери майбутніх психологів як ключового компоненту професійної самоідентичності, психолого-педагогічні умови її становлення; засади вивчення самоідентичності у психологів. Методологічно обґрунтуванні методичні засади та методики діагностики дослідження особливостей професійної само- ідентичності майбутніх психологів та її чинників. Проаналізовані результати емпіричного дослідження, які характеризують особли- вості професійної самоідентичності студентів-психологів на різних навчальних етапах професійного опанування