ОСОБЛИВОСТІ ЦІННІСНО-СМИСЛОВОЇ СФЕРИ ПІДЛІТКІВ - Yanovska, T.; Kogut, I. (Психологія та особистість, 2020)
Дана стаття присвячена теоретичному аналізу особливостей ціннісно-смислової сфери дітей підліткового віку. Аналізуються особливості формування особистості у підлітковому віці. Вивчається поняття ціннісно-смислової сфери в психолого-педагогічній літературі. Обґрунтовуються особливості розвитку ціннісно-смислової сфери підлітків. Аналізуються основні методи дослідження особливостей ціннісно-смислової сфери у підлітковому віці: ціннісних та смисложиттєвих орієнтацій, життєвих цілей та цінностей. Схарактеризовано вибірку, етапи дослідження та проаналізовано отримані результати вивчення особливостей ціннісно-смислової сфери підлітків.