ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАДАПТАЦІЇ ПОСТНАРКОЗАЛЕЖНИХ ДОРОСЛИХ ЗА МЕТОДОМ М. МЮРРЕЙ - Іlchenko, R. (Психологія та особистість, 2020)
Стаття присвячена вивченню динаміки показників соціально-психологічної реадаптації постнаркозалежних осіб дорослого віку в умовах застосування психотерапевтичного методу Мерілін Мюррей – становлення здорової врівноваженої особистості шляхом подолання наслідків травм, насильства і депривації. Описані актуальні наукові погляди на сутність процесу ресоціалізації наркозалежної особистості, роль адаптаційного потенціалу у даному процесі. Описано задачі та методичні засоби оцінки результативності авторської програми реадаптації постнаркозалежних за методом М. Мюррей. Описано динаміку комплексу показників соціально-психологічної реадаптації (за методикою К. Роджерса та Р. Даймонд) постнаркозалежних у процесі проходження програми ресоціалізації.