ОСОБЛИВОСТІ ЗВ’ЯЗКУ ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ТА КРЕАТИВНОСТІ - Bayer, O.; Moroz, N. (Психологія та особистість, 2019)
Розглянуто проблему зв’язку емоційної стійкості та креативності. Проаналізовано результати відповідних вітчизняних та зарубіжних емпіричних досліджень. Визначено наявність розбіжностей у поглядах науковців на існування зв’язку емоційної стійкості та креативності, а також емоційної стійкості та креативного мислення як окремого компонента креативності. Наведено теоретичне обґрунтування цих розбіжностей, висвітлено групи підходів до розуміння зв’язку емоційної стійкості та креативності, а також обговорено вірогідність нелінійного характеру цього зв’язку.