Інтерсуб’єктна взаємодія в ігрових ситуаціях - Nakonechna, M.; Papucha, M. (Психологія та особистість, 2021)
У статті аналізується проблема отримання емпіричних даних щодо психологічних особливостей інтерсуб’єктної взаємодії. Описується дослідження інтерсуб’єктної взаємодії за допомогою модифікованої гри в шашки. Гіпотеза експериментального дослідження полягала в тому, що інтерсуб’єктний варіант гри в шашки буде проявлятися в принципово інших психологічних особливостях взаємодії, пов’язаних з стратегіями співробітництва, позитивними емоційними переживаннями та врахуванням позиції іншої людини. Доведено, що інтерсуб’єктна взаємодія є специфічним різновидом інтеракції, яка в ситуації ігрової діяльності може характеризуватися спрямованістю на спільну мету та кооператив- ними стратегіями. Вказується, що стратегії співробітництва при ігровій інтерсуб’єктній взаємодії є досить різноманітними – від інтелектуалізованих до емоційних.