Дослідження проявів адаптованості в системі соціальних контактів дітей-переселенців - Zozul, T. (Психологія та особистість, 2021)
Стаття містить аналіз результатів емпіричного дослідження специфіки соціальних стосунків як показника адаптованості дітей- переселенців. Подано короткий огляд актуальних наукових досліджень специфіки адаптованості даної категорії дітей. Стаття містить аналіз результатів емпіричного вивчення соціально-важливих особистісних якостей, тенденцій у міжособистісному спілкуванні, реакцій на фрустрацію, ставлення до школи дітей-переселенців та представників контрольної групи. Також, проаналізовані соціо- метричні позиції та показники сприйняття композиції класного колективу дітей досліджуваних груп.