Типи індивідуального еротичного коду у чоловіків - Sedykh, K.; Zozul, T. (Психологія та особистість, 2021)
Стаття присвячена актуальній на сьогоднішній день проблемі визначення та обґрунтування типології індивідуального еротичного коду у чоловіків. Описано мотиваційні схеми сексуальної поведінки та їхня роль у перебігу стосунків партнерів. Означено функції еротичної уяви та вплив еротичних образів на процес формування фіксованого еротичного Образу сексуальної партнерки у чоловіків на основі засвоєного в процесі життя раннього досвіду (імпринтингу). На основі вивчення концепції архетипів (К. Г. Юнг, Д. Ш. Болен) виділено типи індивідуального еротичного коду у чоловіків, які отримали назву за іменами давньогрецьких богів: Зевс, Аполлон, Гермес, Арес, Гефест, Діоніс, Гадес. Простежено етапи реалізації індивідуального еротичного коду: виникнення еротичного імпульсу, процесу залицяння, поведінки під час еротичного процесу, вагітності партнерки та турботи про потомство.