Якісне дослідження світогляду осіб юнацького віку - Titov, I.; Shapoval, M. (Психологія та особистість, 2018)
Стаття присвячена проблемі світогляду особистості в юнацькому віці. Окреслюються напрямки психологічного дослідження світогляду в контексті психології та зазначається специфіка якісного підходу до його вивчення. Подано аналіз результатів дослідження світоглядних уявлень хлопців та дівчат юнацького віку, які стосуються тлумачення сутності людини; ставлень до природи, інших людей, суспільства; поглядів на учіннєво-професійну діяльність; смислів та переживань, пов’язаних з екзистенційними проблемами.