Дослідження особливостей психічного здоров’я студентів у закладах вищої освіти різного спрямування - Peretiatko, I.; Teslenko, M. (Психологія та особистість, 2018)
У статті розглядається специфіка психічного здоров’я студентів педагогічного та технічного спрямування. Здійснено визначення критеріїв психічного здоров’я особистості, описані найбільш типові ознаки психічного нездоров’я. Проводиться розмежування категорій психічного здоров’я та патології. В емпіричному дослідженні було про діагностовано психічне здоров’я студентів педагогічного та технічного спрямування; виявлено особливості за якими психічне здоров’я відрізняється у студентів різної фахової спрямованості.