Фіксована уява як механізм виникнення узалежнення - Filts, O.; Sedych, K.; Mychailiv, S. (Психологія та особистість, 2018)
Стаття містить опис особливостей фіксованої уяви як механізму виникнення узалежнення особистості. Визначена психологічна сутність впливу імагінативного образу на поведінку особисті. Проаналізовані особливості фіксованої уяви у становленні залежності від адиктивиного агенту, її зв’язку з процесом мислення, емоційною та мотиваційною сферою. Описаний зв’язок фіксованої уяви із надцінними ідеями у процесі формування адикції. Представлена роль фіксованої уяви на різних етапах формування адиктивного процесу, специфіка фіксованої уяви як механізму виникнення узалежнення в підлітковому та ранньому юнацькому віці.