Самооцінковий аспект розвитку схильності до педагогічної діяльності у шкільної молоді - Kaliuzhna, Yu. (Психологія та особистість, 2017)
У статті розглядається проблема цілеспрямованого розвитку схильності до педагогічної діяльності у підлітків та старшокласників у контексті їхнього професійного самовизначення. Аналізуються результати емпіричного дослідження структури педагогічної схильності учнів із різними проявами самооцінки. Окреслюються методичні засоби розвитку складових схильності до професії вчителя у шкільної молоді.