Гендерний аспект особливостей мимовільної пам’яті при вивченні іноземної мови старшими дошкільниками - Shevchuk, V. (Психологія та особистість, 2017)
У статті розглянуто наукові підходи до проблеми засвоєння дітьми старшого дошкільного віку іноземної лексики. Крім того, подано результати емпіричного дослідження гендерних особливостей мимовільного запам’ятовування іноземних слів старшими дошкільниками. Встановлено, що дівчатка та хлопчики мають незначні відмінності в показниках середнього рівня мимовільного запам’ятовування слів іноземної мови.