Установки особистості по відношенню до здоров’я у період молодості - Feldman, Yu. (Психологія та особистість, 2017)
У статті подано результати кореляційного аналізу валеоустановок, психосоматичних установок та самооцінки здоров’я особистості у період молодості. Виявлено, що ресурсний тип валеоустановок характеризується більш конструктивними психосоматичними установками та вищою самооцінкою здоров’я. Вказано, що саногенний типологічний профіль валеоустановок є найбільш сприятливим для повноцінного психічного та фізичного функціонування особистості.