Аналіз емпатії та темпераменту як компонентів педагогічної діяльності - Peretiatko, L.; Judina, N. (Психологія та особистість, 2017)
У статті подано теоретичний аналіз проблеми емпатії в психологічній науці. Надано інтерпретацію феномену емпатії, розглянуто її види, форми, рівні та складові. Розкрито фактори, що впливають на розвиток емпатії. Розглянуто особливості педагогічної емпатії, її значення для розвитку гуманістичної спрямованості, педагогічної рефлексії, педагогічної кар’єри вчителя. Описані результати дослідження емпатії вчителів різних темпераментів.