Науково-фантастичні фільми і самопізнання особистості - Melnichuk, M. (Психологія та особистість, 2016)
У статті обґрунтовано розуміння впливу науково-фантастичних фільмів на самопізнання особистості. Показано, що ресурсний потенціал творів фантастичного кіномистецтва визначається специфікою, яка полягає в трансляції в них історій пізнання та самопізнання людини.