Психосоматична складова розвитку серцево-судинних захворювань - Peretiatko, L. (Психологія та особистість, 2016)
Розглядаються психічні особливості людей із серцево-судинними захворюваннями, прояви особливостей поведінки людей із захворюваннями серцево-судинної системи, передумови розвитку захворювання. Проводиться аналіз психічних особливостей хворих на серцево-судинні захворювання та емпірично досліджується їх вплив на розвиток захворювання.