Можливості корекції негативного прояву соціально-психологічних особливостей стилю споживання матеріальних благ особами з низьким економічним статусом - Ovchar, O. (Психологія та особистість, 2016)
У статті проаналізовано сукупність соціально-психологічних особливостей стилю споживання матеріальних благ особами з низьким економічним статусом, що пов’язані з неадекватною мотивацією досягнення успіху; з надмірною екстернальністю; з недостатністю рефлексивних спроможностей; зі страхом відторгнення та/або надмірним прагненням до прийняття; з особливостями ціннісної сфери, за якими виявлено статистично значущу різницю між особами з низьким та високим економічним статусом. Визначено завдання корекційного етапу дослідження, яке полягало в тому, щоб встановити ймовірність зменшення негативного прояву соціально-психологічних особливостей стилю споживання матеріальних благ. Висвітлено напрями корекції та презентовано програму корекції негативного прояву соціально-психологічних особливостей стилю споживання матеріальних благ. Описано основні етапи проведення корекції негативного прояву визначених соціально-психологічних особливостей стилю споживання матеріальних благ особами з низьким економічним статусом та подано її результати.