Екзистенційний зміст смислотворення майбутніх педагогів - Halian, I. (Психологія та особистість, 2016)
У статті розкривається екзистенційний зміст смислових позицій майбутніх педагогів. Зазначається необхідність забезпечення ціннісно-смислового розвитку майбутнього педагога в сучасному виші. Вказується на низький рівень екзистенційної сповненості майбутніх педагогів, інтроектованість цінностей, закритість Person, що в сукупності обмежують можливість прийняття персонально обґрунтованих рішень. Констатується, що смисл є не передумовою, а результатом здійснення діяльності, який унаслідок усвідомлення суб’єктом відкриває йому поле нових можливостей.