Соціально-психологічні детермінанти життєвого цілепокладання особистості - Reva, M. (Психологія та особистість, 2016)
Розглянуто детермінанти постановки життєвих цілей особистості. На основі теоретичного аналізу виділено соціально-психологічні чинники життєвого цілепокладання, а саме: професійний чинник; гендерний чинник; чинник гармонійності просторово-часової структури життєвого світу; чинник рефлексивності розгляду себе і свого життя як проекту; самоактуалізаційний чинник; саморегуляційний чинник. Проаналізовано значущість кожного з них для життєвого цілепокладання особистості.