Соціально-діяльний підхід до розробки моделі професійної рефлексії (на прикладі професії вчителя) - Myroschnyk, O. (Психологія та особистість, 2016)
У статті обґрунтовується необхідність онтологічного аналізу професійної рефлексії. На засадах соціально-діяльнісного підходу розглядається модель професійної рефлексії вчителя, аналізуються її феноменологічні та функціональні аспекти у системі організації педагогічної дії як взаємодії з учнем.