Особистість в умовах суспільної кризи - Uvarova, S. (Психологія та особистість, 2016)
У статті представлено огляд проблеми суспільних криз. Представлено розгорнене психологічне розуміння змісту кризової події як явища, яке має патогенні наслідки для психіки людини. Розкрито характерні особливості суспільних криз. Розглянуто психологічні наслідки суспільних кризових явищ. Здійснено аналіз змістових та динамічних аспектів психічних станів, які спричинені кризовими подіями. Представлено теоретико-методологічні основи психологічної допомоги в умовах суспільної кризи.