Відображення феномену субкультури в смислових конструктах підлітків-неформалів - Lavrinenko, V. (Психологія та особистість, 2016)
У статті аналізуються особливості відображення феномену субкультури в смислових конструктах підлітків-неформалів. Проаналізовані основні теоретичні підходи до розуміння специфіки конструювання смислів підлітками та залежність ціннісно-смислової свідомості молоді від референтної соціальної інтеракції. Висвітлені результати емпіричного дослідження смислових конструктів, у яких відображена роль субкультури у формуванні ціннісно-смислової свідомості підлітків. Представлений аналіз даних конструктів відповідно до критеріїв наповненості змістом смислової сфери підлітків та емоційної оцінки молоддю ролі субкультур у житті.