Перевага та досконалість у семантичному просторі особистості - Fomenko, K. (Психологія та особистість, 2016)
У статті проаналізовано місце переваги та досконалості в семантичному просторі досліджуваних із різними формами губристичної мотивації. Розглянуто роль губристичної мотивації у формуванні уявлень особистості про успіх, перевагу та досконалість. Визначено, що особистість, орієнтована на досягнення досконалості, пов’язує досконалість з розвитком та самореалізацією, особистість, орієнтована на досягнення переваги, пов’язує перевагу з престижем, славою, кар’єрою та успіхом. Особистість з низькою губристичною мотивацією низько оцінює як перевагу, так і досконалість і об’єднує їх в одну семантичну групу.