Особливості трудової спрямованості в структурі психологічної готовності до праці підлітків - Kalyuzhna, Yu. (Психологія та особистість, 2015)
У статті розглядається проблема підготовки учнів підліткового віку до активної трудової діяльності у майбутньому. Аналізується психологічна готовність до праці та роль трудової спрямованості у її складі. У статті представлено результати дослідження специфічних критеріїв такої спрямованості у школярів та окреслюються основні шляхи їх формування у ході навчально-виховного процесу.