Психологія діалогу: гіпотези емпіричного дослідження - Diakonov, G. (Психологія та особистість, 2015)
У статті обґрунтовано можливість і продуктивність висунення системи гіпотез емпіричного дослідження феноменів, принципів і механізмів психології діалогу. Розкрито екзистенційно-онтологічний й інтерсуб’єктно-парадигмальний зміст психології діалогу, який є основою нових потенціалів і принципів емпіричного дослідження багатоманітних феноменів і проявів діалогу. Виходячи з екзистенційно-інтерсуб’єктної природи явищ діалогу, показано необхідність і можливість характеристики методології емпіричного діалогічного дослідження у формі системи основних гіпотез. Розкрито загальні принципи емпіричного діалогічного дослідження. Дано системну характеристику кардинально нових особливостей методів емпіричного діалогічного дослідження.