Ефективність впроваджених заходів медико-психологічної підтримки сім'ї в період очікування дитини - Ushakova, V. (Психологія та особистість, 2014)
У статті на підставі наукових досліджень проводиться аналіз оцінки ефективності комплексної медико-психологічної підтримки сім'і в період очікування дитини. Увага звертається на порівняння даних до початку і по закінченню заходів медико-психологічного впливу. Наукове дослідження спрямоване на порівняння ставлення жінки до вагітності, емоційного стану, самопочуття, подружніх відносин і виутрішньосімейної взаємодії в жінок із ускладненням вагітності та з фізіологічним перебігом вагітності, які були незадоволені шлюбом. Акцент наукового дослідження зроблено на визначенні взаємозв 'язку психологічних факторів із фізіологічним станом вагітних і вплив психологічних факторів на перебіг вагітності.