Наукові визначення особистості та персонологічне мислення психолога і педагога - Rybalka, V. (Психологія та особистість, 2013)
Наводяться наукові визначення особистості, запропоновані у період із другої половини дев’ятнадцятого до початку двадцять першого століття вітчизняними філософами, психологами, педагогами, та здійснюється ортономічний, контентно-частотний та антиномічний аналіз їхнього змісту з метою формування персонологічного мислення психологів і педагогів для покращення психолого-педагогічної роботи з учнівською молоддю.