Генетична психологія як методологія досілдження соціалізації особистості - Moskalenko, V. (Психологія та особистість, 2012)
Стаття присвячена аналізу методологічних принципів генетичної психології в дослідженні процесу соціалізації особистості. . Основна увага приділена принципу історизму. Доводиться його ефективність з точки зору адекватності предмету дослідження, яким є цілісний процес соціалізації.