ОСОБЛИВОСТІ ЕМОЦІЙНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ СОЦІО- ТА ТЕХНОНОМІЧНИХ ПРОФЕСІЙ - Peretiatko, L.; Teslenko, M. (Психологія та особистість, 2020)
У статті проаналізовано теоретичні підходи до вивчення особливостей емоційної спрямованості при різних професійних виборах, представлені результати емпіричного дослідження емоційних проявів та реакцій при професійному самовизначенні особистості. У дослідженні було доведено, що для представників професії типу «людина-людина» характерна комунікативна спрямованість емоційних проявів, а працівники, які задіяні у сфері технономічних професій, характеризуються переважно праксичною спрямованістю емоційних переживань.