ПСИХОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ СТОСУНКІВ У СІМ’ЯХ ДІТЕЙ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ - Zozul, T. (Психологія та особистість, 2020)
Стаття містить аналіз результатів емпіричного дослідження специфіки стосунків у сім’ях дітей-переселенців. Подано теоретичний огляд наукових досліджень ролі сім’ї в процесі адаптації дитини-переселенця до нового соціокультурного середовища, впливу характеристик батьківсько-дитячих стосунків у таких сім’ях на благополуччя дітей. Стаття містить аналіз результатів емпіричного дослідження специфіки стосунків у сім’ях дітей-переселенців, їх емоційної оцінки ставлення до різних членів сім’ї, дистанції з ними та загального сприйняття характеру функціонування сімейної системи, функціональності чи дисфункціональності сімейної взаємодії. Дані сімейної взаємодії дітей-переселенців порівняні з показниками емоційної дистанції, стосунків з окремими членами сім’ї представни- ків контрольної групи.