ОСОБЛИВОСТІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ПЕРШОКУРСНИКІВ ДО НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ РІЗНИХ НАПРЯМІВ ПІДГОТОВКИ - Yanovska, T. (Психологія та особистість, 2019)
Дана стаття присвячена теоретичному аналізу особливостей психологічної адаптації першокурсників до навчальної діяльності у закладі вищої освіти різних напрямів підготовки. Аналізується психологічна характеристика юнацького віку. Вивчається поняття адаптації в психолого-педагогічній літературі. Обґрунтовуються психологічні особливості адаптації першокурсників до навчання у закладі вищої освіти. Аналізуються основні методи дослідження психологічної адаптації першокурсників до навчання у закладі вищої освіти, враховуючи при цьому напрям підготовки. Схарактеризовано вибірку, етапи дослідження та проаналізовано отримані результати вивчення особливостей психологічної адаптації до навчання у закладі вищої освіти студентів перших курсів освітнього рівня бакалавр різних напрямів підготовки.