Теоретичні підходи до обгрунтування психологічної структури особистісної надійності суб’єктів підприємницької діяльності - Lantukh, I. (Психологія та особистість, 2021)
У статті розглядаються питання теоретико-методологічного обґрунтування дослідження психологічної структури особистісної надійності суб’єктів підприємницької діяльності. Описано ряд теоретичних особливостей дослідження надійності підприємців. Наведені та описані концептуальні підходи, які поглиблюють поняття особистісної надійності та розширюють знання про психологічну структуру суб’єктів підприємницької діяльності. Розвиток і формування особистісної надійності підприємців у професійній діяльності повинні розглядатись у наступних напрямках – діяльність, надійність та спільність. Так, професійна діяльність підприємців – інтерсуб’єктивна; професійна надійність ґрунтується на позитивному самовизначенні у взаємодії, а професійна спільність обумовлена включенням підприємців у колективну діяльність.