Характеристика образної пам’яті в юнаків із різним рівнем здатності до імагінації - Rodina, K. (Психологія та особистість, 2017)
У статті представлено аналіз понять здатність до імагінації, образна пам’ять та досліджено зв’язок між ними. Виявлено рівні здатності до імагінацї у юнацькому віці. Показано, що високий рівень здатності до імагінації характеризується найвищим рівнем мимовільного запам’ятовування, вибірковості, повноти і точності запам’ятовування візуального матеріалу.