Онтологічна суб’єктність як детермінанта подалання внутрішньої конфліктності - Krasilnikov, I. (Психологія та особистість, 2017)
У статті подано теоретичні погляди на проблему внутрішніх конфліктів із позиції екзистенційно-онтологічної парадигми. Вказується, що принцип суб’єкта пов’язаний із проблематикою усвідомлення внутрішньої конфліктності. Підкреслюється, що вирішення такого роду конфліктів пов’язане з можливістю формування суб’єктних якостей у відповідних важких життєвих ситуаціях. Розглянуті деякі психологічні механізми, що забезпечують посилення суб’єктної активності. Робиться акцент на феномені екзистенційного розуміння і саморозуміння як детермінантах подалання внутрішньої конфліктності.