Індивідуально-типологічні властивості вчителів музичних шкіл - Pototska, I. (Психологія та особистість, 2017)
Досліджено індивідуально-типологічні властивості вчителів музичних шкіл такі як особливості темпераменту за допомогою особистісного опитувальника Г. Айзенка, спрямованість особистості за допомогою методики Б. Басса та типи акцентуацій по К. Леонгарду. Домінуючими властивостями є «потенційна інтровертованість», «ділова спрямованість» та такі акцентуації як «лабільність», «застрягання» та «педантизм». Отримані емпіричні данні довели взаємозв’язок професійної діяльності особистості з індивідуально-типологічними властивостями.