Психологія світогляду: особистісний контекст - Titov, I. (Психологія та особистість, 2017)
У статті досліджено проблему функціональної ролі світогляду у структурі особистості. Схарактеризовано його зв’язок зі спрямованістю особистості, її когнітивним компонентом, компонентом досвіду, характером та регуляторним компонентом. Аргументовано, що вказані зв’язки виявляються в процесі життєдіяльності особистості: при здійсненні нею життєвих виборів, вирішенні життєвих задач, вибудовуванні та реалізації стратегії власного життя.