Психологічні особливості професійного становлення майбутнього психолога під час навчання у виші - Kryklia, K. (Психологія та особистість, 2016)
У статті представлені результати теоретичного аналізу проблеми професійного становлення особистості під час навчання у виші. Розглянуто суть процесу професійного становлення і розвитку фахівця через категорію професійної свідомості, показником динамічності якого у процесі фахової підготовки виступає професійне самовизначення. Проаналізовано роль динаміки ставлення особистості до себе у процесі професійного самовизначення. Схарактеризовані особливості професійної самосвідомості та професійного самоставлення як передумови професійного становлення майбутнього психолога. Окреслені можливості управління процесом професійного становлення майбутнього фахівця.