Фрустраційна толерантність особистості як афективний компонент оптимізму - Chyzhychenko, N. (Психологія та особистість, 2016)
Стаття присвячена проблемі дослідження фрустраційної толерантності особистості. Проаналізовано взаємозв’язок даного феномена з емоційною стійкістю та оптимізмом людини. Вивчено наукові підходи до визначення досліджуваного психічного явища. Визначено комплекс фрустраторів, які викликають реакцію, що виявляється в поведінці людини. Висвітлено вплив соціальних чинників посилення фрустраційної толерантності у дітей. Вивчено емоційні властивості, які пов’язані з фрустраційною толерантністю. Обгрунтовано визначення зазначеного поняття. Розглянуто перспективи подальшого вивчення фрустраційної толерантності.