До проблеми ідентифікації з місцем проживання: теоретичний аспект - Mandzyk, T. (Психологія та особистість, 2016)
У статті характеризується сучасний стан дослідження проблеми ідентифікації з місцем, зокрема локальної ідентичності. Розглянуто способи, в які місце може бути пов’язане з ідентичністю особи, та основні особливості ідентифікації з місцем проживання. Проаналізовано модель локальної ідентичності, її основні складові та їхню роль в житті людини.