Навчальна дисципліна «Психологія гуманістичної спрямованості викладача вищої школи»: зміст і методичне забезпечення - Kharchenko, A. (Психологія та особистість, 2016)
Стаття присвячена питанням змісту і методичного забезпечення навчальної дисципліни «Психологія гуманістичної спрямованості викладача вищої школи» для магістрантів спеціальності 8.03010201 – Психологія. Визначені мета викладання і основні завдання вивчення цієї дисципліни. Вказано на те, що вивчення наукових джерел і виконання завдань дозволяє магістрантам докладніше ознайомитися з основними тенденціями у вивченні проблеми гуманістичної спрямованості викладача вищої школи, сприяє формуванню власного бачення щодо її виявлення й оптимізації, а також спонукає до творчого пошуку й особистісно-професійного самовдосконалення як викладача.