Особливості розвитку соціального інтелекту у студентів-білінгвів - Bureiko, N. (Психологія та особистість, 2016)
У статті проаналізовано особливості дослідження соціального інтелекту та його зв’язок з білінгвізмом. Визначено типи білінгвізму та взаємозв’язок між видами мовленнєвої діяльності та типом білінгвізму. Здійснений кореляційний аналіз видів мовленнєвої діяльності першою (російською) та другою (українською) мовами. Представлено аналіз методик, які спрямовані на визначення рівня соціального інтелекту у кожній групі досліджуваних з урахуванням конкретного типу білінгвізму. Розглянуто результати експериментального дослідження особливостей розвитку соціального інтелекту у студентів-білінгів.