Професійна маргінальність у контексті професійної ідентифікації особистості - Kaminska, S. (Психологія та особистість, 2015)
У статті аналізується наукова проблема професійної маргінальності фахівця в контексті його професійної ідентифікації. Представлено різні погляди вітчизняних та зарубіжних науковців на проблему професійної маргінальності, її прояви, чинники та умови виникнення, взаємозв’язки між категоріями «професійна ідентичність» та «професійна маргінальність». Визначено критерії та інваріанти професійної ідентичності/маргінальності, які можливо застосувати в розробці психодіагностичного інструменту вимірювання. З’ясовано напрямки соціальної роботи та психологічної допомоги професійним маргіналам.