Професійне і валеологічне значення взаємозв’язку технічних і художніх аспектів виконавства - Voropayev, Ye. (Психологія та особистість, 2015)
Із усієї психолого-педагогічної проблематики, що пов’язана з вихованням і вдосконаленням музикантів і театральних акторів, у статті виділено деякі основні передумови їхнього професійного вдосконалення та збереження здоров’я. Відзначено, що освоєння виконавських прийомів поза зв’язку з вирішенням учнем конкретних художніх завдань залишається однією з основних проблем сучасного виховання музикантів і акторів. Забезпечення такого зв’язку служить як вдосконаленню їх майстерності, так і збереженню їх фізичного і психологічного здоров’я.