Специфіка взаємозв’язку провідних ставлень студентів з алкогольною і тютюновою залежністю - Tabachnik, I. (Психологія та особистість, 2015)
У статті представлені результати дослідження взаємозв’язку ставлення до здоров’я зі ставленням до навчання, до себе й до інших у студентів з алкогольною та тютюновою залежністю. Визначено, що ставлення до здоров’я та ставлення до навчання найменш тісно пов’язані у студентів з алкогольною залежністю. Найбільша кількість зв’язків визначена між показниками ставлення до здоров’я, до себе й до інших по групі студентів з тютюновою залежністю. У студентів із адикціями ставлення до здоров’я пов’язане з таким різновидом міжособистісної залежності, як дисфункційне відділення. У студентів з тютюновою залежністю ставлення до здоров’я пов’язане з переконанням у доброзичливості світу, а у студентів з алкогольною залежністю з переконанням у цінності власної особистості, у здатності управляти подіями свого життя та у власному везінні.