Амбівалентна роль психологічних захисних механізмів для підтримки здорової поведінки у студентської молоді - Gabelkova, O.; Lutsenko, O. (Психологія та особистість, 2015)
Стаття присвячена аналізу взаємозв’язку порушень здорової поведінки з механізмами психологічного захисту. Виявлено, що руйнуюча здоров’я поведінка найбільше пов’язана з механізмами психологічного захисту «заміщення», «регресія» та «придушення», а «інтелектуалізація» і «реактивне утворення» грають позитивну роль для підтримки здорового способу життя. Механізми «заперечення» та «компенсація» пов’язані як зі здоровою, так і зі руйнуючою здоров’я поведінкою.