Особливості міжособистісного спілкування літніх людей та осмисленість життя - Kovalenko, O. (Психологія та особистість, 2015)
У статті розглядаються особливості міжособистісного спілкування осіб похилого віку, зокрема порівняння таких особливостей у літніх осіб із різними рівнями осмисленості життя. Міжособистісне спілкування осіб похилого віку визначається як процес формування емоційних взаємин особистості в цьому віці з окремими суб’єктами, котрі її оточують. Воно дозволяє літнім особам коректувати смисл життя та регулювати власні емоційні стани й переживання. Виявлено особливості міжособистісного спілкування та осмисленості життя в цьому віці. Підтверджено зв’язок між особливостями міжособистісного спілкування людини похилого віку та осмисленням нею свого життя.