Мобільність як необхідна умова професійного становлення особистості - Piletska, L. (Психологія та особистість, 2015)
У статті автор піднімає проблему мобільності як необхідної умови професійного становлення особистості. Наголошується, що мобільність безпосередньо пов’язана з процесом професіоналізації особистості. Категоріально поняття «професійної мобільності» і «кар’єри» є близькими в розумінні деперсоніфікованого процесу переміщень у професійному середовищі. Проте розуміння професійної мобільності не можемо зводити до зміни посад, перекваліфікації, формального набуття професійного статусу. Автор уважає, що професійна мобільність є складовою соціальної мобільності, має соціокультурний контекст і реалізується в конкретному соціально-психологічному просторі.