Психологічні особливості процесу і структури учіння студентів-медиків - Filonenko, M. (Психологія та особистість, 2015)
Здійснили психологічний аналіз учбової діяльності студентів-медиків, він характеризується: суб’єктністю, активністю, предметністю, цілеспрямованістю, усвідомленістю. Визначили і охарактеризували способи навчальної діяльності студентів-медиків: інтелектуальні дії. знакові та мовні засоби. Фонові знання. Здійснили класифікацію структури учбової діяльності студентів-медиків: мотивація, навчальні завдання у певних ситуаціях і в різних формах, навчальні дії, контроль, що переходить у самоконтроль, оцінка, що переходить у самооцінку. Визначили морфологічні одиниці учбової діяльності - навчальні завдання. Визначили теоретичні підходи до моделювання процесу учіння студентів у медичному вузі.